Otázka znie, či potrebujeme reklamu. Čo nám reklama prinesie. Či ju vieme zmerať. Či sa v konečnom dôsledku oplatí.

Potrebujeme reklamu?
Reklama sama o sebe je vždy potrebná. Pokiaľ spĺňa a napĺňa potreby inzerujúceho a či potvrdzuje kultúrnu úroveň spoločnosti či firmy. Dá sa povedať že reklamy nie je je nikdy dosť. Otázkou je vždy cena. A forma.

Čo nám reklama prinesie?
Je dôležite si odpovedať na otázku. Čo od reklamy očakávate. Pre zvolenie správnej formy prezentácie firmy a výšky rozpočtu pre optimalizáciu správnej stratégie.

Vieme reklamu merať?
Pre správne vyhodnocovanie reklám je nutné efekt reklamy vedieť merať. Nárast návštevnosti, nárast predaja alebo zájmu o produkt/službu. Dá sa to kombináciou analytických nástrojov Google Analytics alebo Matomo ktoré používame my na webportaly.sk. Jednotlivé nástroje obsahujú potrebné funkcie pre správne meranie či už informácii o cieľoch alebo informácie o predaji v e-shopoch a podobne.

Oplatí sa reklama?
Na otázku či sa oplatí reklama sa dá odpovedať jednoducho. Záleží od rozpočtu, nákladov vynaložených na reklamu a od výsledkov konkrétnych reklamných kampaní.

Ako na reklamu zadarmo?
Keď sme si v skratke vysvetlili základné pojmy, poďme k jadru veci. Naša firma ma v portfóliu dve unikátne služby ktoré sa navzájom dopĺňajú. V službe NajSurf.sk pri správnom nastavení zvyšujeme návštevnosť a hodnotu webstránok. A v službe NajKlik.sk zobrazujeme reklamné jednotky v reklamných kampaniach či už CPT alebo PPC.

Návod ako na to
Pokiaľ nechcete investovať do reklamy ani cent, registrujte sa na stránke NajSurf.sk. Vyberte si bezplatnú registráciu a začnite využívať funkciu autosurf. Autosurf je unikátny systém automatického zobrazovania webstránok v prehliadači alebo cez NajSurf softvér. Ako sa autosurfuje si vysvetlíme v inom blogu. Pri autosurfe získavate kredity/minúty. Autosurf nevyžaduje vašu interakciu. občas ho len treba skontrolovať či sa neodhlásil alebo "nespadol". Po nejakom čase odhadom par dní záleží od aktivity sa nazbiera dosť kreditov na výmenu kreditov za reklamnú kampaň. Alebo za inú službu v rámci rodiny webportaly.sk.

Zaregistrujte sa na web stránke NajKlik.sk a vyberte si balík reklamy, o ktorý máte záujem. Pri platbe vyberte offline platbu kde vám nastavíme podla poskytnutých kreditov/minút. Už len vložiť bannery do kampane a spokojne používať reklamu podľa potreby.